Kuvar za 30 dana

Rešili ste da promenite nešto u životu! Odlučili ste da primenite Dr. Feelgood šifru 505 za zdrav život! Čestitamo!!
Počnimo sa predlogom menija za mesec dana!
*NAPOMENA: Svi obroci u kuvaru su za jednu žensku osobu koja treba da unese 1.600 Kcal dnevno, osim ručka koji je u kuvaru prikazan kao obrok za 2 osobe (za jednu osobu dovoljno je ½ tog obroka).

I nedelja

DORUČAK

Namaz od posnog sira sa 2 kriške integralnog hleba i 250 ml manje masnog jogurta

UŽINA

Voćka

RUČAK

Riba List sa povrcem
Vatrostalnu ciniju premazati uljem od kospica grozdja, staviti pola glavice crnog luka seckanog na rebarca, staviti na listove seckanu sargarepu i tikvicu, poredjati 300 gr fileta lista, staviti so i biber, preliti vinom da ogrezne, prekriti folijom i peci 50 min na 200 c. Kao prilog, obariti 100 gr integralnog pirinca

UŽINA

Voćka

VEČERA

Mix zelenih salata (rukola, radić) sa kriškom mladog posnog sira i paradajzom…preliti hladno cedjenim maslinovim uljem i posuti pečenim susamom (kašičica)

DORUČAK

Integralno pecivo i 250 ml manje masnog jogurta

UZINA

Vocka

RUČAK

Pirinač sa povrćem i piletinom (2 šargarepe, 1 manja tikvica, par grančica brokolija)
Na vrelom teflonu bez ulja propržiti sitno seckane tikvice, šargarepu, brokoli, dodati šolju pirinča pa preliti sa 2 i ½ šolje vode…kuvati oko petnaestak minuta i pred kraj začiniti sa solju, sušenim povrćem, biberom, đumbirom u prahu, belim lukom i peršunom, izdinstati na vodi 300gr sitno seckanog belog mesa I sjediniti

UZINA

Vocka

VEČERA

Salata sa posnim sirom
Paradajz, krastavac, 5-6 celih maslinki 150 gr posnog sira preliti sa kasicicom hladno cedjenog maslinovog ulja i malo pososliti

DORUČAK

Integralni sendvič sa tunjevinom
Integralnu kiflu presecite na pola, premažite sa kašičicom hladno ceđenog maslinovog ulja, stavite nekoliko listova zelene salate, nekoliko parčića paradajza i tunjevinu iz konzerve u sopstvenom soku

UŽINA

Voćka

RUČAK

Meksička mućkalica
200gr junećeg mlevenog mesa, jedan ljubičasti luk, šaku kukuruza, dve rendane šargarepe i šolju pasulja iz konzerve ili obarenog, začiniti sa solju, biberom, čilijem, peršunom i prstohvatom kima. Na vodi prodinstati luk, dodati sitno iseckanu šargarepu, kukuruz i pasulj. Kad omekša, povrće skloniti sa vatre. Na vrelom teflonu bez ulja ili sa uljem kospica grozdja propržiti meso pa ga izmešati sa ostalim sastojcima…začiniti, dodati šolju soka od paradajza i ostaviti na vatri još par minuta…na kraju preliti sa malo hladno cedjenog maslinovog ulja.

UŽINA

Voćka

VEČERA

Omlet od belanaca sa pečurkama i 250 ml manje masnog jogurta
Šoljica pečuraka ši-taki ili šampinjoni, paradjz, kašika peršuna, so i biber. Izmešati belance sa peršunom, solju i biberom. Iseckane pečurke prodinstati na vodi dok ne ispari. Skloniti iz tiganja i u njega staviti belance. Kad počne da se zgušnjava dodati pečurke, iseckani paradajzo i peći još par minuta.

DORUČAK

Integralni hleb 2 kriške i dzem bez šećera ili sa fruktozom uz čaj

UŽINA

Voćka

RUČAK

300 gr grilovane pastrmke ili pečene u rerni sa barenom blitvom, ukoliko su u pitanju fileti na vrelom teflonu bez ulja ili na ulju košpica grožđa, prosušenu ribu peći dok ne porumeni i tek onda je začiniti (posoliti i preliti smesom od maslinovog ulja, belog luka, limuna i peršuna), ukoliko beli luk smeta izbaciti ga. Ukoliko je riba u komadu pleh u kome se peče namazatii uljem od kospica grozdja, a ribu samo posoliti i po vađenju iz rerne preliti istim prelivom…blitvu oprati, obariti na pari, posoliti, pobiberiti i preliti maslinovim uljem. Kao prilog mozeta obariti krompir

VEČERA

Salata od tune
Izmešati zelenu salatu sa sveže izrendanom cveklom, staviti tunu iz konzerve u sopstvenom soku i začiniti maslinovim uljem i aceto balsamicom

DORUČAK

Integralna kifla sa namazom od maslina i 250 ml manje masnog jogurta

UŽINA

Voćka

RUČAK

Piletina sa karijem, barenim povrćem pirincem
300 gr pilećeg belog mesa iseći uzduž posuti ga karijem i tamari sosom i ostaviti da odstoji 10min i ispeći na vrelom tiganju bez ulja ili na ulju od kostica grozdja . Povrće obariti i preliti sosom (susamov tan, tamari, limun ikasika hladno cedjenog maslinovog ulja) i posuti pečenim indijskim orahom ili suncokretom. Kao prilog, obariti 100 gr integralnog pirinca

UŽINA

Voćka

VEČERA

Paradajz, rukola i mladi sir preliven maslinovim uljem i bosiljkom

DORUČAK

50 gr ovsenih, pšeničnih i ječmenih pahuljica, 20 gr suvog voće (kajsije, šljive ili smokve) i desetak badema, preliti sa 250 ml manje masnog jogurta, ostaviti da odstoji par minuta pa pojesti

UŽINA

Vocka

RUČAK

Sočivo sa junetinom
200gr sočiva isprati u tri vode, u četvrtu dodati iseckane 2 šargarepe, 1 paprika, luk, celer, belu zelen, praziluk i dve šolje soka od paradajza. Ostaviti na vatri dok sočivo ne omekša pa ga začiniti aromatičnim travama (nanom, majčinom dušicom, bosiljkom) tamarijem, biberom, belim lukom, kimom, posoliti po ukusu i dodati čili. Idinstati 300 gr juneceg buta seckanog na kockice i sjediniti. Pri služenju u svaki tanjir posebno dodati maslinovo ulje i aceto balsamico

VEČERA

Grilovane pečurke po izboru i 250 ml manje masnog jogurta

FREE DAY

Mozete jesti sve sto pozelite, ali budite umereni i fizicki aktivni

II nedelja

DORUČAK

2 kriške integralnog hleba, 150gr mladog posnog sira, posuti cimetom pa zapeći u rerni da se istopi, uz ovo popiti caj

UŽINA

Vocka

RUČAK

Supa od povrća ,belo meso i grašak
U hladnu vodu staviti iseckano povrće po želji i kad omekša začiniti sa
solju,biberom,slačicom,peršunom…….u svaki tanjir po želji staviti po malo hladno cedjenog maslinovog ulja
300 gr belog mesa iseći na rezance i uvaljati ga u smesu od karija ,tamarija,čilija i bibera i ostaviti ga da odstoji 15 min..peći na vrelom teflonu bez ulja nili na ulju od kospica grozdja, dok ne porumeni
izdinstati glavicu crnog luka na vodi pa dodati 250 gr smrznutog graška i još malo vode…kad omekša začiniti ga solju,biberom i mirođijom

UŽINA

Voćka

VEČERA

Tuna salata
Konzervu tune u sopstvenom soku iscediti i propržiti na vrelom teflonu bez ulja ili na ulju od kospica grozdja…začiniti prelivom od maslinovog ulja,limunovog soka i začinskog bilja…posuti pečenim susamom i dodati rukolu

DORUČAK

Pmlet sa povrćem
Umutiti 1 celo jaje i 2 belanceta, dodati seckani paradajz i papriku, posoliti, peci na teflonu bez ulja ili na ulju od kospica grozdja, uz to po želji pojedite 2 kriške integralnog hleba

UŽINA

Voćka

RUČAK

Ćufte u paradajz sosu sa pire krompirom i zelena salata
Napraviti cufte od 300gr mlevenog junećeg mesa, kriške nakvasenog i izdrobljenog integralnog hleba, kašika origana, 1/2 kašičice mlevenog kima, čili papričica, kašika svežeg ruzmarina, 1 žumance, so, biber, kasika hladno cedjenog maslinovog ulja
Sos napraviti od pola litre soka od paradajza,kašike senfa , malo bosiljka i soli
U Pleh podmazn uljem od kospica grozdja, poredjati cufte i peći u rerni 20-30 min pa ih preliti sa sosom od paradajza
Pire krompir sa crnim maslinama
3 krompira oljuštena i isečena skuvati, napravitit pire, po želji dodati manje masnog mleka, posoliti i dodati kasku hladno cedjenog maslinovog ulja, izmešati sa 50 gr crnih maslina prethodno isitnjenih

UŽINA

Voćka

VEČERA

Salata od piletine na žaru
150 gr pilećih grudi iseckati i premazati smesom od kašike hladno cedjenog maslinovog ulja, 2 kašičice limunovog soka, kašičice origana, soli i kašičice bibera, ostaviti da odstoji 15 min u frižideru pa piletinu ocediti i peći na žaru…
Pomešati šolju manje masnog jogurta sa pola oljustenog krastavca iseckanog na kockice, kasikom hladno cedjenog maslinovog ulja, aceto balsamikom, mirođijom,mentom i malo soli…izblendirati smesu sve dok ne postane glatka..
Preko piletine posuti smesu i posuti je seckanim paradajzom…

DORUČAK

U blenderu napraviti voćni jogurt sa 250 ml manje masnog jogurta, desetak badema, kruškom i 50 gr ovsenih pahuljica

UŽINA

Vocka

RUČAK

losos pastrmka u sosu od đumbira-
300gr fileta losos pastrmke, preliti kasikom hladno cedjenog maslinovog ulja I 2 kasike limunovog soka, poređati u vatrostalnu činiju i preliti ih marinadom od 3 kašike tamarija (soja sos), 2 kašičice ulja od susama i kašičice izrendanog đumbira ..peći u zagrejanoj rerni dok riba ne počne da se odvaja.. Kao prilog dodati 100 gr integralnog pirinca

UŽINA

Vocka

VEČERA

spanać sa nemasnim sirom i indijskim orahom
300gr svežih listova spanaća oprati i dobro ocediti, pleh premazati uljem od kospica grozdja i ravnomerno rasporediti spanac po plehu. Posuti šakom izdrobljenih indijskih oraha i sa 150gr mladog kravljeg sira seckanog na kockice, posoliti i staviti dosta bibera. Peći u rerni na 220 stepeni oko 10-15 min

DORUČAK

2 kriške integralnog hleba sa namazom od manje masnog sira I kriškama paradajza…

UŽINA

Sok Zdravo Organik

RUČAK

Kelj sa dinstanim ribićem
Listove kelja dobro oprati svaki ponaosob i iseckati ih na režnjeve…staviti ih u šerpu sa malo vode i dodati jedan krompir isecen na kockice, 2 -3 šargarepe isecene na kolutiće i ostaviti na vatri dok ne omekša pa ga začiniti solju i biberom.
300 gr svežeg telećeg ribića iseći, očistiti od žilica ako ih ima i na vrelom teflonu bez ulja ili na ulju od kospica grozdja ga propržiti samo da uhvati boju pa ga preliti sa pola šolje vode i dinstati dok ne omekša …po potrebi dodavati vodu…kad se skuva preliti ga hladno cedjenim maslinovimuljem, posoliti , pobiberiti i staviti po želji senfa. Uz to pojesti 1 krisku integralnog hleba i salatu po zelji

UŽINA

Kompot od jabuka sa cimetom
Jabuke kuvati u vodi dok neomekšaju pa u istu vodu dodati cimet i malo javorovog sirupa

VEČERA

Grilovane lignje sa rukolom
150gr lignji ocistit i iseckati na kolutove i prepržiti na vrelom tiganju bez ulja ili na ulju od košpica grožđa. kad omeksaju I dobiju boju zaciniti solju i biberom i tamarijem, pa ih posuti na tanjir na kojem je rukola, preliti hladno ceđenim maslinovim uljem i limunovim sokom ili aceto balsamikom

DORUČAK

Grilovana tikvica sa jogurtom
Tikvicu oljuštiti i iseći na rezance pa je na vrelom teflonu bez ulja ili na ulju od košpica grožđa ispeći dok ne porumeni…skloniti sa vatre pa je preliti manje masnim jogurtom, tamarijemI lanenim semenkama…

UŽINA

Voćka

RUČAK

Musaka od krompira i zelena salata
3 krompira oljuštiti iseći na kolutove i obariti na pari da ne budu suviše mekani ..u međuvremenu glavicu crnog luka sitno iseckanu prodinstati na vodi pa u to dodati 300gr mlevenog junećeg mesa i propržiti na vrelom teflonu bez ulja ili na ulju od košpica grožđa dok ne dobije zlatkastu boju…začiniti sa prstohvatom kima, solju ,biberom i dosta peršuna. Ređati u vatrostalnoj činiji namazanoj uljem od kospica grozdja red krompira , posoliti ga, pa red mesa …smesu preliti sa umućenim prelvom od 2 belanca, manje masnog jogurta, kašičica susamovog tana i solju. sve to zapeći u rerni dok ne uhvati koru…

UŽINA

Sok Zdravo Organik

VEČERA

Grilovane bukovače i paradajz salata
Pečurke iseći pa ih na vrelom tiganju bez ulja ili na ulju od košpica grožđa ispeći. Kad omekšaju začiniti ih sa biberom, posoliti, preliti belim lukom i maslinovim uljem

DORUČAK

Kačamak sa manje masnim sirom,solju i biberom I 250 ml manje masnog jogurta

UŽINA

Voćka

RUČAK

Ćureće grudi sa brokolijem i karfiolom zapečenim u rerni i zelena salata
300 gr ćurećih grudi,hladno cedjeno masliovo ulje, so, biber, sok od 1 limuna, šoljica pomešanih i pečenih lešnika i badema
Utrljati meso m.uljem, posoliti, pobiberiti i staviti u rernu da se peče…kašiku m.ulja pomešati sa sokom od limuna, posoliti, pobiberiti i mešati dok se ne sjedini…ćuretinu kad je pečena preliti tim sokom i posuti lešnicima i bademima ..
½ glavice karfiola,1/2 glavice brokolija,1 dl manje masnog jogurta ,50 gr mladog sira, kašičica senfa, supena kašika prezli od integralnog hleba, so, biber…
Obariti na pari karfiol i brokoli dok ne omekša…pomešati jogurt,sir i senf začiniti i posuti po povrću i zapeći u rerni dok ne požuti…. Kao prilog uzmite 100 gr integralnog pirinca

UŽINA

Sok Zdravo Organik

VEČERA

Zelena salata od oslića
150gr oslića prokuvati u vodi i ostaviti ih da se ohlade…
Izmešati glavicu crnog luka, 2-3 čena belog luka, 2 kašike senfa, par maslina, peršun, so, biber…
Filete iseckati i pomešati sa filom i rukolom i endevijom

FREE DAY

Mozete jesti sve sto pozelite, ali budite umereni i fizicki aktivni

III nedelja

DORUČAK

Kačamak sa 250 ml mleka bez laktoze posut prepečenim susamom

UŽINA

Vocka

RUČAK

Supa od povrća i pečeno pile sa šargarepom i salatom od krastavca
Supu skluvati od sitno iseckanog povrća- šargarepe, celera, bele zeleni, tikvice i paprike, začiniti sa solju, biberom i sušenim prazilukom

Celo pile oprati i skinuti kožicu…napraviti useke po njemu i umešati začine (so, biber, bosiljak, peršun, ruzmarin, limun, 3-4 skidanalovorova lista) sve to dobro utrljati u pile i peći u vreloj rerni na 220 stepeni sa grudima okrenutim na dole
250 gr šargarepe iseći na tračice i dinstati na vodi,kad proključa kašičicu malteksa, kašičicu senfa i pola šolje soka od jabuka i ostaviti na vatri dok ne omekša…posuti peršunom…

UŽINA

Sok Zdravo organik selenča

VEČERA

50 gr fileta dimljenog lososa sa salatom od paradajza, krastavca, rukolom i endevijom

DORUČAK

50 gr ovsenih pahuljica na vrelom teflonu bez ulja proprziti pa ih dodati 250 ml viva jogurta i saku iseckanog lesnika

UŽINA

Vocka

RUČAK

Sarmice od zelja i zelena sata
Glavicu crnog luka izdinstati na vodi pa dodati 300 gr mlevenog junećeg mesa i dinstati ga dok ne dobije zlatastu boju, pa začiniti sa biberom, malo aleve paprike, vegete, i dodati šoljicu pirinča..
Zelje iseckati ukoliko nemate vremena za uvijanje sarmica i pomešati ga sa mesom…
Preliti vodom 2 prsta iznad mesa i zapeći u rerni…. Uz ovo pojedite 1 krisku hleba tonus

UŽINA

Vocka

VEČERA

Salata od oslica
3-4 fileta zamrznutog oslica, 2 kasike hladno cedjenog maslinovog ulja, 3-4 kisela krastavca, malo belog vina, 3-4 kasike aceta balsamica, biber, so, zacini…
filete malo odmrznuti pa ih iseci na 2-3 cm siroke komade I ispeci ih na rostilju ili teflonu bez ulj ili na ulju od košpica grožđa
poredjati ih na tanjir pa preko njih staviti na tracice isecen krastavac…pomesati belo vino, aceto balsamiko, m.ulje, biber, so I sta imate od zelenih zacina I time preliti oslice I ostaviti ih da malo odstoje…

DORUČAK

Grilovana bundeva
Iseći bundevu na šnicle debljine 2 cm i peći ih na vrelom tiganju bez ulja dok ne dobije zlatastu boju..začiniti je solju, biberom, acetom balsamicom i hladno cedjenim maslinovim uljem…uz ovo popiti 250 ml viva jogurta

UŽINA

Vocka

RUČAK

Đuveč i paradajz salata
300 gr bifteka secenog na komade debljine 5 cm staviti u vatrostalnu posudu i preliti ga prelivom od 200 ml belog vina, supene kasike hladno cedjenog maslinovog ulja, 2-3 lovorova lista, kašike seckane majčine dušice, soli i bibera ostaviti ga da odstoji u frižideru celu noć..
Iseckati 3 šargarepe i glavicu crnog luka, oljustiti 2 veća paradajza i iseckati na kriške, šaku maslina bez koštica, peršun, vlasac, ruzmarin, mažuran I dobro promešati, dodati uz maso u pleh podmazan uljem od košpica grožđa i peći u rerni na 180 stepeni dok meso ne omekša..
Kao prilog mozete obariti krompir

UŽINA

Sok Zdravo organik selenča

VEČERA

Kuvana jaja sa sirom i salatom
Skuvati 4 jaja, uzeti 1 celo jaje i 3 belanceta, malo posoliti i jesti 100 gr imlekovog mladog posnog sira iseckanog na kriške i salate od krastavca i paradajza prelivene kašikom hladno ceđenog maslinovog ulja

DORUČAK

Namaz od imlekovog mladog posnog sira sa 2 kriške hleba tonus i 250ml imlekovog bio balans jogurta

UŽINA

Vocka

RUČAK

Ćureće grudi sa brokolijem i karfiolom zapečenim u rerni i zelenom salatom
300 gr ćurećih grudi, so, biber, sok od 1 limuna, šoljica pečenih lešnika i badema
Utrljati meso uljem od kospica grozdja ,posoliti, pobiberiti i staviti u rernu da se peče…kašiku hladnocedjenog masliovog ulja pomešati sa sokom od limuna, posoliti, pobiberiti i mešati dok se ne sjedini…ćuretinu kad je pečena preliti tim sokom i posuti lešnicima i bademima
½ glavice karfiola, 1/2 glavice brokolija,1 dl viva jogurta, 50 gr mladog sira, kašičica senf, supena kašika prezli od hleba tonus, so, biber…
Na pari karfiol i brokoli obariti dok ne omekša…pomešati jogurt,sir i senf začiniti i posuti po povrću i zapeći u rerni dok ne požuti….Uz ovo pojesti 1 parce hleba tonus

UŽINA

Sok zdravo organik selenča

VEČERA

200 gr imlekovog mladog posnog sira izmešanog sa prepečenim susamom i ceri paradajz

DORUČAK

2 kriške hleba tonus premazati puterom od kikirikija i caj

UŽINA

Vocka

RUČAK

List u belom vinu i paradajz salata
Vatrostalnu ciniju premazati uljem od kospica grozdja, pa poredjati 300 gr fileta lista i posoliti, staviti par cenova belog luka, so, biber, zaliti belim vinom da ogrezna, prekriti folijom i peci na 200c 45 min. Uz ovo uzmite 100 gr integranog pirinca

UŽINA

Vocka

VEČERA

Salata od imlekovog mladog posnog sira i paradajza posuta biberom, bosiljkom i hladno cedjenim maslinovim uljem…

DORUČAK

100gr imlekovog mladog posnog sira izgnjecititi sa pola banane i posuti prepečenim ovsenim pahuljicama

UŽINA

Vocka

RUČAK

Tikvice punjene pecurkama I paradajzem
2 tivice oljustiti, podeliti na pola I izdubiti
1 crni luk prodinstati na vodi pa mu dodati 300gr pecuraka iseckanih I 1 paradajz sitno secen I ostatak od tikvica. Posoliti, pobiberiti, dodati kašiku ulja od košoica grožA I persun ..ovom smesom puniti tikvice I zapeci ih u rerni

UŽINA

Vocka

VEČERA

List u foliji
1 praziluk iseckan na kolutiće, 2 šargarepe isto iseckane na kolutiće…150 gr fileta začiniti solju, biberom i limunom…na foliju staviti prvo povrće pa na njega ribu ,posuti belim vinom, mirođijom…zatvoriti foliju i peći 30 min u rerni na 180 stepeni

FREE DAY

Mozete jesti sve sto pozelite, ali budite umereni

IV nedelja

DORUČAK

Skuvati 3 jaja I odvojiti balance..napraviti sendvic sa integralnim hlebom i listovima zelene salate,crvene paprike I kriskama belenaca

UŽINA

Voćka

RUČAK

Piletina ili curetina sa origanom I limunom i krastavac salata
2 komada pilecih grudi, kasika origana, biber, so, kasika hladno cedjenog maslinovog ulja, 300 gr krompira isecenih na kolutove, veza mladog luka ,sok od ½ limuna
Zaciniti piletinu sa susenim origanom, biberom I soli….Na teflonu bez ulja ili na ulju od kospica grozdja proprziti piletinu u komadu, isecen luk I krompir …preliti sa ½ solje vode I kuvati 15 min, dodati sok od limuna I kuvati jos 2 do 3 min ….jesti uz zelenu salatu. Uz ovopojedite 1 krisku hleba tonus

UŽINA

Sok Zdravo organik selenča

VEČERA

Zelena salata sa filetima lososa
40 gr z.salate, 100 gr ceri paradajza preseci na pola, 50 gr žute paprike iseći na tračice, rasporediti po tanjiru filet od lososa 150 gr oprati, ocediti ga, iseći na uže komade i posuti ga limunovim sokom i posoliti peći na vrelom teflonu bez ulja ili na ulju od kospica grozda dok ne porumeni dodati ga salati i naknadno je začini sa dve kašike soka od pomorandze pomešati sa kašikom soka od limuna,kašikom maslinovog ulja, solju i biberom

DORUČAK

50 gr fun&fit preliti sa 250 ml imlekovog viva jogurta, ostaviti da odstoji par minuta

UŽINA

Vocka

RUČAK

Biftek sa graskom i zelenom salatom
Biftek bi trebalo da odstoji par dana u pacu jer postaje meksi…tako kad kupite 300 gr bifteka isecite ga na snicle I dobro utapkajte sa hladno cedjenim maslinovim uljem I senfom ,pokriti folijom I ostaviti ga u frizideru par dana…na teflonu bez ulaj ili na ulju od kospica grozdja peci snicle I na kraju ih posoliti I pobiberiti…
Smrznuti grasak dinstati na vodi sa malo sargarepe seckane na kolutove i sitno seckanom mirodjiom, zaciniti sa vegetom

UŽINA

Vocka

VEČERA

Salata od jogurta I krastavaca sa nanom…
Napraviti salatu od solje bio balans jogurta, 100gr krastavaca iseckanog na kockice, kasike soka od limuna, soli, bibera, malo pecenog susama I iseckane sveze nana (ako nema moze i susena)

DORUČAK

U blenderu napraviti voćni jogurt sa 250 ml viva jogurta, desetak badema i bananom i 50 gr ovsenih pahuljica

UŽINA

Kompot od jabuka sa cimetom
Jabuke kuvati u vodi dok neomekšaju pa u istu vodu dodati cimet i malo javorovog sirupa

RUCAK

Salata od tune sa pastom od heljde i paradajz salata
½ glavice zelene salate,
300 gr tunjevine iz konzerve u sopstvenom soku
1 crveni luk
50 gr kapra
2 kašike hladno cedjenog maslinovog ulja
Sok od 1 limuna
So, biber
Heljda testenina
Z.salatu iseći i po njoj posuti tunu, luk isečen na kolutove položiti preko tune zatim kapar, ulje limunov sok i začine izmešati posebno pa time preliti salatu i posuti je skuvanom testeninom

UŽINA

Vocka

VEČERA

Fileti lososa i zelena salata
300gr fileta lososa, kasika hladno cedjenog masliovog ulja,kasika soka od limuna, kasika origana, 2 crvene paprika grilovane I isecene na tracice, 200 gr bebi spanaca ili rukole, so, biber I sok od 1 limuna
Na vrelom teflonu bez ulja ili na ulju od ođpica grožđa ispeci filete lososa dok ne dobiju zlatnu boju…izvaditi ih I posuti kasikom limuna…

DORUČAK

Sejk od 250 ml viva jogurta sa bananom,par suvih sljiva I kasikom lanenog semena

UŽINA

Sok Zdravo organik selenča

RUČAK

Piletina u crvenom sosu sa kacamakom i salata od krastavca
300 gr belog pileceg mesa iseci na kockice I umesati ga sa kasikom cimeta I kasikom karija, tamarija I pustiti da odstoji 10 -15 min…Peci na teflonu bez ulja ili na ulju d kospica grozdja dok ne dobije koricu pa preliti sa 250 ml soka od paradajza, I dinstati 10 min…sos zacinitivegetom,cili papricicama I djumbirom u prahu…
Kacamak gusto skuvati,posoliti ga I na kraju preliti hladno cedjenim maslinovim uljem

UŽINA

Vocka

VEČERA

Grilovani fileti skuse sa rukolom
150 gr fileta skuse,kasika hladno cedjenog maslinovog ulja, 2 paradajza, oljustena I iseckana, 50 gr zelene paprike baburasta sitno iseckana, kasika kapra, kasika mirodjije ,2 kasike pelata, cen belog luka, sok od 1 limuna , so, biber, cili..
Aluminijumsku foliju namazati uljem od kospica grozdja, poredjati filete po njoj…zagrejati rernu na 180 stepeni..pomesati paradajz,paprika,kapar,mirodjiju,pastu od paradajza,b luk,sok od limuna,so,biber pa posuti po filetima…
Zatvoriti foliju I peci 20 min..garnirati uz limun i rukolu

DORUČAK

2 parceta galeta od pirinca, premazati imlekovim posnim sirnim namazom i kriskama paradajza

UŽINA

Vocka

RUČAK

Fileti tune sa patlidzanom I kuvana sargarepa
300gr fileta tune, 1 zelena paprika, manji patlidzan, ruzmarin, kasika hladno cedjenog maslinovog ulja, so, biber, manji luk, 2 cena belog luka, 300 gr samlevenog paradajza, so I biber…
Proprziti na malo vode crni I beli luk…dodati paradajz, so I biber…Ostaviti na vatri 20 min..posuti bosiljkom…iseci tunu, patlidzan i papriku na kocke , I peci na vrelom tiganju, prvo paprika pa patlidzan pa tunu…zaciniti I sluziti uz paradajz sos.. na kraju preliti hladno ceđenim maslinovim uljem
3-4 sargarepe iseci na stapice, kasika maj.dusice, cen belog luka, so, biber, persun…kuvati sargarepu u malo vode..dodati m.dusicu I beli luk cen po cen..vodu dodavati po potrebi I kuvati dok sargarepa ne omeksa..procediti sargarepu I posuti je persunom…Uz ovo pojedite krisku hleba tonus

UŽINA

Vocka

VEČERA

Salata od imlekovog mladog posnog sira sa paradajzom
3 veca paradajza, 200gr mladog sira ,30 gr izlomljenih pinjola ili indijskog oraha,5-10 iskidanih maslina, origano, biber I so..
Iseci vrhove paradajza I izdibiti ih koliko moze a sredinu pomesati sa sirom, pinjolima…napuniti paradajze I zapeci ih u rerni 20 -25 min ..posuti origanom

DORUČAK

Integralni hleb 2 kriške i dzem bez šećera ili sa fruktozom uz čaj

UŽINA

Vocka

RUČAK

Pita sa piletinom
1 veci praziluk iseckan,1 cen belog luka, 300 gr pilecih grudi, veza zelja, 2 grilovane i isitnjene crvene paprike, desetak crnih iseckanih maslina, 200gr mladog sira, 2 kasike persuna, kasika origana, 3 jajeta, 50ml viva jogurta, biber,kasika hladno cedjenog maslinovog ulja, kasika susama I kore od heljde
Na teflonu bez ulja ili na ulju od kospica grozdja proprziti praziluk I beli luk dodajuci vodu…skloniti ih ..zatim dodati na tracice iseckanu piletinu I proprziti je dok ne dobije zlatnu boju..blitvu iseckati..u velikom tiganju pomesati praziluk, piletinu, blitvu, paprika, masline, sir, oregano, jaja, jogurt, biber I so I dinstati dok se smesa ne sjedini…
Svaku koru premazati smesom od kisele vode I kašike ulja od kođpica grožđa I na svaku drugu stavljati fil…na kraju posuti susamom I zapeci u rerni 40 min

UŽINA

Sok Zdravo organik selenča

VEČERA

kajgana od belanaca sa povrcem
5 belanaca, kasika origana, biber, djumbir u prahu, kasika hladno ceđenog maslinovog ulja, saka do dve bebi spanaca, 4-5 maslina bez kospica, 50gr mladog sira, 50gr susenog paradajza,50 gr crvene paprike.
na teflonu bez ulja ili na ulju od kospica grozdja proprziti spanac dok spanac ne omeksa…skloniti tiganj, dodati masline, sir I suseni paradajz…vratiti tiganj na slabu vatru, dodati balanca koja posoljena, pobiverena i su pomesana sa origanom i kuvati jos par minuta..garnirati grilovanom paprikom I preliti kašikom hladno ceđenog m.aslinovog ulja

FREE DAY

Mozete jesti sve sto pozelite, ali budite umereni i fizicki aktivni